Prozirne zavjese savršen su dodatak svakom domu. Evo kako ih uklopiti

By admin Jun25,2024

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LJETI mnogi traže načine kako unijeti dnevnu svjetlost u dom, a prozračne, lagane zavjese pružaju eleganciju i dovoljno svjetla, te su čest izbor u sunčanijem dijelu godine. Zamjena težih zavjesa i tkanina prozirnim materijalima za vaše ideje zavjesa i roleta može transformirati vaš prostor za ljeto uz minimalan trud. Evo nekih načina.

Zavjesa može pokrivati donju polovicu prozora

Iako će većina kratke zavjese staviti na prozore podjednake veličine ili pak navrh visokih prozora, dobra ih je ideja staviti na donju polovicu prozora. Tako pružaju privatnost dok još uvijek puštaju obilje sunčeve svjetlosti u prostoriju.

Helen Parker, kreativna direktorica u deVOL-u za Homes&Gardens savjetuje stavljanje kratkih zavjesa na šipke od mesinga kako biste postigli vintage dojam, a najviše ih voli vidjeti u kuhinjama.

“Prozirne zavjese su odlične za filtriranje svjetlosti”, rekla je dizajnerica interijera Bethany Adams.

Prozirne zavjese drugačije raspršuju svjetlost

“Sve se svodi na to da osiguramo da je dom udoban i gostoljubiv, a mislim da ljudi često podcjenjuju koliko prozirne zavjese mogu doprinijeti tome”, kaže Alex Azat, osnivač Plaster & Patina. “One dodaju toplinu, teksturu i čine prostor zanimljivim. Ako prozor prima sunčevu svjetlost, one je raspršuju i čine mekšom”.

Prozirne zavjese možete koristiti s gustim zavjesama ili roletama kako biste bolje kontrolirali privatnost i količinu svjetlosti.

Rolete od prirodnih materijala imaju sličan učinak

Rolete izrađene od prirodnih materijala poput bambusa, trske ili trava, ne samo da dodaju teksturu i toplinu prostoru već omogućuju nježno raspršivanje svjetla. Pružaju jedinstven spoj rustikalnog šarma i modernog stila.

Nudeći više privatnosti od prozirnih zavjesa i tkanih roleta, stvaraju efekt koji također djeluje svijetlo i prozračno. To ih čini idealnim izborom za veće prostorije, uključujući dnevne sobe, blagovaonice i spavaće sobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *