“Prave se glupi”: Ova trgovina mnogima radi probleme s povratom novca

By admin Jun25,2024

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA od stvari koja mnogima zadaje glavobolje kad je riječ o online kupovini je moguć povrat robe. Uvjeti se mogu razlikovati od trgovine do trgovine, a na tapeti se nedavno našao modni brend Abercrombie & Fitch. Tiktokerica Alexi (@artsialexi) imala je velikih problema s povratom novca, a ispostavilo se da nije jedina.

“Ovo se dogodilo velikom broju ljudi”

“Isprobala sam što sam naručila, a ono što mi nije pristajalo sam vratila u fizičku trgovinu u Chicagu. Nisam dobila potvrdu na papiru, ali u aplikaciji je vidljivo da sam vratila odjeću”, ispričala je. Iako je povrat novca trebao stići nakon 3-5 radnih dana, nije ga dobila ni nakon 11 dana, o čemu je obavijestila trgovinu.

Na to joj je rečeno da im pošalje dokaz o povratu s popisom predmeta koje je vratila, te da pričeka 2-3 radna dana zbog daljnje obrade. “Ovo se mnogima dogodilo. Provjerila sam, nisam sama”, rekla je.

Pričekala je, no još uvijek nije dobila povrat. Kad je ponovno nazvala Abercrombie, rečeno joj je da njezin slučaj uopće nije proslijeđen na daljnju obradu, no da će sada biti. “Ovo je smiješno”, rekla je.

Alexi je na kraju kontaktirala sa svojom bankom i pokrenula postupak povrata plaćanja. Nakon toga su joj se javili iz Abercrombieja s isprikom: “Potvrđujemo kako vaš povrat nije pravilno obrađen. Zato ne vidite povrat na svojem računu. Još ne znamo zašto se to dogodilo”. Još jednom su joj obećali povrat u roku 3-5 radnih dana te su joj dali 30% popusta na sljedeću narudžbu.

“To je lijepo od njih, hvala, ali se nadam da čitaju komentare na moje objave jer se ovo dogodilo velikom broju ljudi, moj slučaj nije jedinstven”, prokomentirala je Alexi. “Ako kupujete tamo, pazite da čuvate račun i provjerite stanje svojeg računa”.

Kakvi su uvjeti u Hrvatskoj?

Abercrombie & Fitch nema fizičku, već samo online trgovinu u Hrvatskoj, tako da povrat u fizičku trgovinu nije moguć. Kako biste vratili kupljenu robu i ostvarili povrat novca, možete je izvršiti poštom. Prema uputama na službenoj stranici, prvo je potrebno najaviti povrat putem online obrasca, odabrati prijevoznika robe i iskoristiti dobivenu naljepnicu na povrat.

Tvrtka ne prihvaća povrate ili zamjene bez računa ili potvrde o narudžbi. Zamjena robe je bez naknade, a za povrat se naplaćuje naknada od 5 eura (koja će biti naplaćena od iznosa povrata). Na obradu povrata robe pričekat ćete tri tjedna, a na povrat novca čekat ćete 3-5 radnih dana. Uvjeti povrata robe online isti su diljem svijeta, uz različit iznos naknade.

Više je ljudi komentiralo kako je imalo problema s povratom robe u Abercrombie: “Nisam dobila svoj povrat tjednima”, “Upravo sam im se javila jer sam vratila odjeću u trgovinu prije više od tjedan dana i još mi nisu vratili novac”, “Ovo se dogodilo mnogim ljudima”, “I meni se to dogodilo”, “Prave se glupi i tvrde da su izvršili povrat”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *