Dijetetičarka: Svi koji žele smanjiti salo na trbuhu trebaju izbaciti ove navike

By admin Jun26,2024

SALO na području oko trbuha može imati višestruke uzroke, uključujući genetiku, nedostatak vježbanja, prejedanje te može biti posljedica menopauze. Kako do toga ne bi došlo, dijetetičarka Katherine Brooking otkrila je što savjetuje svim svojim klijentima da prestanu raditi, odnosno koje loše navike da izbace ili značajno smanje iz svoje rutine.

“Postoji li jedna stvar koju uvijek savjetujem klijentima da prestanu raditi ako ozbiljno žele izgubiti salo na trbuhu? Naravno. Savjetujem im da izbace, ili barem smanje, konzumiranje visokokalorične hrane bogate šećerom. To uključuje krafne, kolače, kekse, slatkiše i sladoled”, ističe dijetetičarka.

Dodaje da, ako su “prerađene namirnice stalni dio vaše prehrane, neće ih biti lako potpuno izbaciti. Ključ je u tome da one čine samo mali dio vaše prehrane”. 

Prerađenu hranu u redu je konzumirati povremeno i u malim količinama

Ako ovakvu vrstu hranu konzumirate povremeno i u manjim količinama, primjerice, jednom tjedno, ne biste trebali imati problema. Međutim važno je da u prehrani redovito konzumirate namirnice poput voća, povrća, cjelovitih žitarica, orašastih plodova, nemasnih proteina i masti poput maslinovog ulja i avokada, prenosi Parade. 

“Ove namirnice su bogate esencijalnim vitaminima i mineralima koje tijelo treba, ali i proteinima i vlaknima ključnima za održavanje osjećaja sitosti i smanjenje mogućnosti za prejedanje. Ako imate problema s kontroliranjem želje za slatkim, odaberite svježe ili sušeno voće, a ne prerađene slatkiše”, zaključuje Brooking.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *