Jeste li primijetili što mnogi poznati imaju zajedničko?

By admin Jun26,2024

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BOGATIMA i slavnima nije zajedničko samo podeblje stanje na bankovnom računu već i jedan modni detalj. Ako pratite poznate osobe poput princeze Kate, kraljice Camille, Sofije Vergare, LeBrona Jamesa, Drakea, kao i naše, poput Helene Livaković i Lane Banely, možda ste primijetili da nose nakit s motivom četverolisne djeteline u ušima, na zapešćima ili oko vrata.

Riječ je o liniji nakita Alhambra brenda Van Cleef & Arpels, čije su cijene prilično visoke. Na službenoj stranici brenda cijene se kreću od 1530 eura za najjeftiniji komad do 201.000 eura za najskuplji.

Van Cleef & Arpels je renomirani francuski proizvođač luksuznog nakita, satova i parfema, osnovan 1896. godine u Parizu. Osnivači, Alfred Van Cleef i njegov tast Salomon Arpels, stekli su slavu zahvaljujući vrhunskoj izradi, inovativnim dizajnima i upotrebi dragocjenih kamenja.

Jedno od najznačajnijih tehničkih dostignuća brenda je tehnika postavljanja kamena Mystery Set, patentirana 1933. godine. Ona omogućuje postavljanje kamena tako da metal koji ga drži nije vidljiv, stvarajući iluziju neprekinute površine dragog kamenja.

Alhambra simbolizira sreću i eleganciju

Van Cleef & Arpels je također poznat po dizajnima inspiriranim prirodom, bajkama i imaginarnim svjetovima. Takav je i dizajn kolekcije Alhambra, predstavljene 1968. godine, koja je poznata po spomenutom četverolisnom dizajnu djeteline koja simbolizira sreću i eleganciju.

Popularnost ove kolekcije nedavno je porasla zahvaljujući njezinoj prisutnosti među muškim slavnim osobama. Detaljne analize Alhambre na TikToku i Instagramu te rasprave na Twitteru dodatno su potaknule zanimanje za ovaj nakit.

Međutim, s porastom popularnosti pojavili su se i problemi s krivotvorinama slični onima koje su iskusili drugi luksuzni brendovi s popularnim komadima, poput Cartierove narukvice Love. Van Cleef je odgovorio na to tako što nudi Alhambru u različitim verzijama, čime se izbjegava prekomjerna zasićenost tržišta.

Jednostavan i bezvremenski dizajn

“Problem s Cartierovom narukvicom Love nije bio u krivotvorinama, već u nedostatku izbora boja i proizvoda”, objašnjava luksuzni kritičar Drizzie Zuo za Highsnobiety. “Van Cleef, s druge strane, nudi Alhambru u različitim kamenjima, materijalima i bojama, što donosi više svježine.”

Kritičari i dizajneri smatraju da, iako je ova linija trenutno vrlo popularna, nije riječ o prolaznom trendu. Njena prisutnost će vjerojatno dodatno učvrstiti status Van Cleefovog Alhambra nakita kao klasičnog. Također, jedna od prednosti Alhambre je njezin jednostavan, ali bezvremenski dizajn, koji spaja tradicionalne vrijednosti s modernim izgledom, što je ključno za suvremeni svijet nakita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *