Dakota Johnson kaže da spava i do 14 sati po noći. Je li to previše?

By admin Dec14,2023

JE LI ZDRAVO spavati 14 sati po noći? Dakota Johnson misli da jest. Zvijezda 50 nijansi sive za Wall Street Journal otkrila je da “ne funkcionira ako spava manje od deset sati i da lako može odspavati 14 sati u jednoj noći”.

“Nemam redovno vrijeme kada se budim. Ovisi o tome što mi se događa u životu. Ako ne radim i imam slobodan dan, spavat ću što dulje mogu. Spavanje mi je na prvom mjestu u životu”, rekla je.

Stručnjaci kažu da idealna količina sna varira ovisno o pojedincu, ali 14 sati je vjerojatno pretjerivanje.

“Većina ljudi spava između sedam i devet sati. Postoje oni koji odskaču pa im je dovoljno šest ili deset sati”, rekla je psihologinja Shelby Harris za USA Today.

Američka akademija za medicinu spavanja savjetuje odraslima da spavaju najmanje sedam sati noću, a tinejdžerima osam do deset sati.

Postoji li previše sna?

Iako se mnogi ne mogu dovoljno naspavati, moguće je i spavati previše. Harris smatra da je više od deset sati sna pretjerano. To može rezultirati osjećajem ošamućenosti ili moždane magle ujutro.

Prekomjerno spavanje također može biti znak temeljnog poremećaja spavanja, poput hipersomnije ili apneje u snu, kaže Sarah Silverman, psihologinja i specijalistica za bihevioralnu medicinu spavanja.

“Spavanje je poput broja cipela. Jedna veličina ne odgovara svima. Nekima će trebati više od osam sati sna, a nekima manje. Idealno je onoliko sati koliko vam omogućuje da se osjećate najbolje”, poručila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *